Juli i Juli inspirasjon 2022

1. jul 2022

Jul i Juli og Juliaften har kommet for å bli og for oss julegale folk er det en flott mulighet for å ta frem julekosen. Dette er mine planer for juliaften 2022. Kanskje du blir inspirert? Kanskje du har lyst til å spre det litt utover juli?  

Hvorfor jul i juli ? 

Det er flere grunner til at jeg elsker konseptet jul i juli og juliaften: 

1. Man får ta frem litt julemagi midt på sommeren. Juletrær, julemat, god drikke og godt selskap. 

2. Man kan invitere venner på en skikkelig koselig dag sammen. Jula i desember er stort sett forbeholdt familie. I juli er det mer åpenhet for å invitere venner til en fin feiring. (OBS: Husk å invitere tidlig siden mange reiser bort på sommeren)

3. Det er mindre stress i juli enn i desember. Når man feirer jul i juli har man lavere skuldre enn man har i desember. Dessverre er jula i desember for mange veldig stress. Jeg kan selv innrømme at jeg rekker aldri å gjøre alt jeg ønsker selv i desember. I juli har jeg derimot mer tid og koser meg skikkelig.

4. Barna synes det er kjempegøy. De får den samme gleden i juli som de får i desember, selv om de vet at julenissen ikke kommer i juli. De gleder seg er med på å pyntingen og pakke inn gaver til hverandre. 

5. Man får lyst til å planlegge årets julaften og handling av julegaver når mange butikker har sommersalg ;) Jeg er allerede i gang med pakkekalender gavene her. Det blir jo en del med 3 barn så det er deilig å være tidlig ute.  

 

5 tips for en flott Juliaften

Juliaften skal ikke være en kopi av julaften. Den skal være unik. Julepynten kan settes opp 1. juli og stå hele måneden hvis ikke man ønsker å begrense seg til kun 24. juli. Hjemme hos oss har vi julepynten oppe hele måneden fordi det er så innmari koselig. Men for å gjøre selve juliaften spesiell finner vi på litt ekstra gøy. Juliaften starter med at jeg setter ut juletreet og koser meg med å få på plass borddekkingen slik at vi kan spise julefrokost ute i sola. Julemusikk spilles lavt i bakgrunnen. De som vil kan ha på julepysj når vi spiser frokost. Ekstra gøy med nisseluer (men det kan jo fort bli ganske varmt).

Etter frokost er det en tur på stranda med familien. Hvem kan bygge den fineste sandmannen? Premie til vinneren. Deretter drar vi hjem og pynter oss til juleselskap. Komfort, men pent. Du skal ikke krepere av varme så når det kommer til antrekk tenker jeg sommerkjole og shorts.  

Jeg gjør klar julemiddagen og eventuelle gjester ankommer. Ikke veldig mange som er hjemme i juli, men er man tidlig ute til å invitere (og det blir tradisjon) så er det sikkert at noen kan komme. Vi setter opp puslespill i stua så barna kan pusle inne hvis noen av barna er slitne av varmen. Vi setter også opp klart til vannkrig ute i hagen dersom noen ønsker å kjøle seg ned. Vi spiser julemiddag ute. Enten så gjør vi det enkelt og griller eller så lager vi skikkelig julemat. Etter middagen er det så klart dessert. En dessertvinner her i huset er alltid is.

Barna får lov til å åpne noen gaver etter middag. I år ønsker barna seg badedyr og baderinger de kan ha med på stranda. De får lov til å kjøpe en gave hver til hverandre og så får de en liten ting av oss foreldre. Etter middag er det julefilm og popcorn inne for barn mens voksne kan sitte ute og prate. 

1. Dekor gir magisk julestemning

Du trenger ett eller flere juletrær. Masse juletrelys. Juletrepynten du liker. Pynt gjerne enkelt. Du trenger ikke dra frem all julepynten du har hvis du kun skal feire juliaften. Det aller viktigste er å skape den den magiske julestemningen. Hos oss har vi valgt 1 favoritt juletrepynt hver til juletreet. Vi pynter kun juletreet som står i sommerstua. 

Juliaften - pynt med juletrær i hagen

Bildet er hentet fra French Country Cottage Blog 

Disse juletrelysene lyser naturligvis bedre på kvelden enn på dagen. Koselig er det likevel og med et tent ildsted som skaper varme når solen har gått ned. 

Julemusikk må til. Lag en spilleliste med klassikere du liker (hvis du ikke allerede har en). Sett ut en høytaler som kan være bakgrunnsmusikk. Og hva med et englespill i sommerstua, på kjøkken eller kanskje på badet?

juliaften - pynt med englespill

Dufter som minner om jul hører til på selveste juliaften. Ingenting fremkaller gode minner slik dufter gjør. Er man ute grunnet fint vær kan man pynte med duftlys inne på badet eller i stua for eksempel. Jeg tenker at selskapet kommer til å være mest ute dersom det er fint vær, men at man alltid skal tenke at man beveger seg rundt også. Hos oss setter vi kongerøkelse i sommerstua. Noen er kanskje innom kjøkkenet og flere besøker nok toalettet. Da er det hyggelig og også pynte der med deilig julestemning. 

duftlys - juleduft

Som bordpynt og/eller juletrepynt kan man pynte julekuler med sand og skjell.  En miks av skikkelig jul blandet med et hint av sommer. Eller så kan du fylle dem med blomster fra hagen eller bare glitter. Vakkert blir det uansett! 

Juliaften inspirasjon

2. Julemat med en sommerlig tvist

Tradisjonell julemiddag er det kanskje ikke så lett å få tak i på sommeren. Men, man kan allikevel gjøre middagen så jul som man vil. 

- Julegrøt med mandel i (barnas favoritt)

- En plantebasert julemiddag inspirert av Hanne Lene. Hvorfor? Jo fordi du finner stort sett alle ingrediensene i butikken midt på sommeren. Fordi det smaker digg. Og hvorfor ikke lage en julemiddag du aldri har prøvd før? 

- Grillmat er alltid en vinner. Husk at man kan grille så mye forskjellige grønnsaker og frukt også. 

- Juletapas - Få gjerne gjestene til å ta med seg en rett hver så kan alle bidra. 

- DIGG Julefrokost med familien ute i sola. Masse frisk frukt. Koldtbord med den aller beste frokosten. 

Juleselskap med familie og venner. 

3. Aktiviteter  

Vannkrig med hvite vannballonger

juliaften - vannkrig 

Julebad og bygge sandmann

Juliaften inspirasjon - sandmann

 

Julefilm - årets juliaften film er: Christmas Chronicles 2

 

Puslespill  - La barna pusle alene eller bli med dem på et vanskeligere ett? Vi har flere puslespill til jul som er kjempekoselig å ta frem i juli (også). Se alle her

Tar du utfordringen? 

Jeg utfordrer DEG! Tør du å ta frem pynten så alle kan se hvor julegal du faktisk er? Jul i Juli er et gammelt konsept, men fortsatt veldig nytt i Norge. Men jeg kan garantere deg fortryllende julestemning hvis du prøver. Hilsen Nissemor som skulle ønske at hun startet før med denne flotte tradisjonen.  

 

 


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.


Utforsk mer