Perle juletrepynt

28. apr 2023

Juletrepynt kan gjøre en stor forskjell i hjemmet ditt under juletiden. Selv om det er mange ferdige juletrepynt å kjøpe i julebutikken, kan det være enda mer givende å lage din egen juletrepynt. En flott måte å lage juletrepynt på er ved å perle det selv. Det er en aktivitet som hele familien kan delta i, og det gir også en følelse av prestasjon når du henger opp ferdig kunst på juletreet. I denne artikkelen vil vi se på hvordan du kan perle juletrepynt i ulike former og hvordan du kan bruke farger for å skape vakre og unike dekorasjoner.

Materialer som trengs:

  • Perler i forskjellige størrelser og farger
  • Perlebrett
  • Perletråd
  • Saks
  • Nål
  • Lim (valgfritt)
  • Kroppsnål (valgfritt)

Perlede engler

Engler er en klassisk juletrepynt og kan enkelt lages ved å perle. For å lage en engel, begynn med å legge perlene ut på perlebrettet i ønsket mønster. Du kan velge hvilken som helst farge eller kombinasjon av farger.

Perlede snøfnugg

Snøfnugg er et annet populært valg for juletrepynt, og du kan enkelt lage dem ved å perle. Velg hvilket brett du skal bruke før du bestemmer deg for hvilket snøfnugg du skal lage. Du kan bruke hvilken som helst fargekombinasjon som du ønsker. For å lage et snøfnugg, begynn med å lage en sekskant på perlebrettet. Deretter perler du fra midten av sekskanten til kanten av den ene siden og gjenta det på de andre sidene. Fortsett å legge til flere rader med perler til du har en komplett sekskant. 


Perlede juletrær

Juletrær er også en klassisk juletrepynt, og du kan enkelt lage dem ved å perle. Du kan bruke forskjellige grønne perler for å lage treet og andre farger for å lage ornamenter. For å lage et juletre, legg ut perlene i ønsket mønster på perlebrettet. Under ser du et eksempel på et 3D juletre. Hvis du ikke ønsker å tre nål igjennom toppen på juletreet og henge den opp som juletrepynt kan du sette et led te-lys inni og ha det som bordpynt. Her perler du hver del for seg og setter sammen etterpå når de er strøket med strykejern og avkjølt. 

Perlede kranser

Krystaller er et flott alternativ for å lage perlede kranser, og de kan gi et skinnende utseende til juletreet ditt. For å lage en krans, legg ut perlene i ønsket mønster på perlebrettet. Du kan velge å bruke én farge eller en kombinasjon av farger. Perlekranser kan også være formet som hjertet eller stjerneformet hvis ønskelig. Når du har lagt ut perlene, legg perletråden på toppen og bruk nålen til å trekke tråden gjennom perlene. Når du har tredd på alle perlene, knyt en knute for å feste tråden. For å lage en løkke for å henge kransen på treet, kan du tre nålen gjennom den første og siste perlen, og knyt deretter tråden sammen.


Bruk av farger

Når du perler juletrepynt, kan du eksperimentere med forskjellige fargekombinasjoner for å lage unike dekorasjoner. Du kan for eksempel bruke tradisjonelle julefarger som rødt og grønt, eller prøve mer uvanlige fargekombinasjoner som rosa og gull. Du kan også lage gradienter med farger, der du gradvis bytter farger i mønsteret for å skape en overgang. .

Til slutt stryker du perlene med strykejern. Husk bakepapir i mellom slik at perlene ikke smelter helt. Og pass godt på så du ikke stryker for lenge slik at strykebrettet blir ødelagt. Det er også lurt å ha noen ekstra perler tilgjengelig hvis noen perler faller av eller du trenger å legge til flere perler senere.

Oppsummert er perling en enkel og kreativ måte å lage juletrepynt på. Du kan eksperimentere med forskjellige former og fargekombinasjoner for å skape unike og vakre dekorasjoner som vil se flott ut på juletreet ditt. Du finner mange oppskrifter på Google og Pinterest. Så samle familien og ha det gøy med å lage perlede juletrepynt!


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.


Utforsk mer